Διατροφή & καρκίνος
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καρκίνος είναι μια σύγχρονη μάστιγα και ότι η συχνότητα εμφάνισης του έχει σταθερά αυξητικές τάσεις. Οι κύριες αιτίες του καρκίνου θα πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν μεταξύ των παραγόντων που δεν υπήρχαν παλαιότερα και υπάρχουν σήμερα, είναι:
- Στρες
- Παχυσαρκία χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D
- Έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών
- Τεχνητώς επεξεργασμένα τρόφιμα
- Ζάχαρη
- Ρύπανση του περιβάλλοντος
- Ιονίζουσα ακτινοβολία
- Οι ανθρώπινες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας
- Τοξική επιβάρυνση από συνθετικές χημικές ενώσεις
- Μειωμένη φυσική δραστηριότητα
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η διατροφή οδηγούν σε μια μείωση της συχνότητας εμφάνισης του καρκίνου κατά 36% .
Σκοπός της υπηρεσίας είναι να προσφέρει, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, την κατάλληλη διατροφική συμβουλευτική ή/ και διατροφική υποστήριξη ως μέρος ενός ολοκληρωμένου πλάνου θεραπείας του ατόμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι μια σωστά σχεδιασμένη διατροφή και η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμινών και αντιοξειδωτικών, σε συνδυασμό με τις συμβατικές θεραπείες( χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία),αυξάνει την αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών και μειώνει την τοξικότητά τους.
*από το βιβλίο του Dr.Δημήτρη Τσουκαλά ’’πώς να ζήσετε 150 χρόνια με υγεία’’, εκδόσεις Μεταίχμιο
Η υπηρεσία απευθύνεται σε άτομα:
- Που πάσχουν από καρκίνο.