Υπηρεσίες

Διατροφή & καρκίνος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καρκίνος είναι μια σύγχρονη μάστιγα και ότι η συχνότητα εμφάνισης του έχει σταθερά αυξητικές τάσεις. Οι κύριες αιτίες του καρκίνου θα πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν μεταξύ των παραγόντων που δεν υπήρχαν παλαιότερα και υπάρχουν σήμερα, είναι:

  • Στρες
  • Παχυσαρκία χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D
  • Έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών
  • Τεχνητώς επεξεργασμένα τρόφιμα
  • Ζάχαρη
  • Ρύπανση του περιβάλλοντος
  • Ιονίζουσα ακτινοβολία
  • Οι ανθρώπινες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας
  • Τοξική επιβάρυνση από συνθετικές χημικές ενώσεις
  • Μειωμένη φυσική δραστηριότητα

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η διατροφή οδηγούν σε μια μείωση της συχνότητας εμφάνισης του καρκίνου κατά 36% .

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να προσφέρει, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, την κατάλληλη διατροφική συμβουλευτική ή/ και διατροφική υποστήριξη ως μέρος ενός ολοκληρωμένου πλάνου θεραπείας του ατόμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι μια σωστά σχεδιασμένη διατροφή και η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμινών και αντιοξειδωτικών, σε συνδυασμό με τις συμβατικές θεραπείες( χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία),αυξάνει την αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών και μειώνει την τοξικότητά τους.

*από το βιβλίο του Dr.Δημήτρη Τσουκαλά ’’πώς να ζήσετε 150 χρόνια με υγεία’’, εκδόσεις Μεταίχμιο

Η υπηρεσία απευθύνεται σε άτομα:

  • Που πάσχουν από καρκίνο.