Μανιταρόσουπα
Η πιο εύκολη , γρήγορη και νόστιμη μανιταρόσουπα είναι εδώ. Ιδανικό βραδινό γεύμα για τις κρύες μέρες , με ελάχιστες θερμίδες. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά ,ρύζι ή συνοδέψτε τη με 1 φέτα ψωμί.
Υλικά
400 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φλιτζάνια τσ. νερό
Ελαιόλαδο
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.